Forsiden
Om NPA
- Styret
- Stambokfører
- Raserepresentanter
Stutterier
Show og utstilling
- Påmelding til utstilling
- Resultater
Hingstekatalogen
Søknader om
navnegodkjenning
Ponniregister (søk)
Statistikk
- Dyr pr. rase
- Bedekninger
- Lisensieringer
Bli medlem
Ponnipool
- Ponni søker rytter/kusk
- Rytter/kusk søker ponni
Ponniraser
- Avlsplan for ponnier
- Connemara
- Exmoor
- Dartmoor
- Gotlandsruss
- New Forest
- Shetland
- Sportsponni
- Welsh
NPA-regelverk
Medlemsblad
Lenker
Påminnelse om registreringer 16.06.2020
Skrevet av: Sandra Davidsen
Mange føll ser dagens lys i disse dager, så legger ut en påmminelse om registreringsfrister på føll, samt påminnelse om å sende inn eierskifter, og melde inn opplysninger om kasterering og døde ponnier til NPA.

NPA sin database i nasjonalt hesteregister er fortsatt mangelfull, og vi oppfordrer alle ponnieiere til å sjekke at opplysninger om ponnien(e) sin(e) er korrekte i NPA sitt register, slik at de også blir korrekte i det nasjonale hesteregisteret hos mattilsynet.

Det ligger mange ponnier i NPA sin database som er døde/sannsynligvis døde, men dette er ikke blitt meldt inn til stambokfører og registrert i registeret til NPA. Har du, eller kjenner noen som har ponnier som er døde, men det er ikke registrert i NPA sin database, så meld ifra om dette! Dette gjelder alle ponnier, uansett om den døde for mange år siden eller nå i det siste. Om du er usikker på om din(e) døde ponni(er) er registret døde, så søk de(m) opp i NPA sitt register.

Det er også manglende opplysninger om kastererte ponnier. Flere ponnier står registrert som hingster, men er blitt vallaker. Dette skal meldes ifra om til NPA sin stambokfører, for å ha korrekte opplysninger om ponnien i NPA sitt register og Nasjonalt hesteregister.

Opplysninger om kastererte og døde ponnier er også viktig ifbm. en mest mulig oppdatert hingsteliste over kårede hingster som virker i avl.

Kontroller også at det er oppgitt korrekt nasjonalitet på ponni(ene) din(e), dvs. hvilket land ponnien er født i.

Opplysninger om døde ponnier, kastererte ponnier og ponnier med feil/manglende nasjonalitet kan sendes på mail til stambokforer@ponniavl.no . Det er helt kostnadsfritt å melde fra om disse tingene!

Registrering av føll: Føll skal registreres og annskaffes pass innen 31. desember i føllets fødeår om dem er født før 1. juli, og innen 6 månder etter fødsel om dem er født etter 1. juli. Priser og fremgangsmåte for dette kan man finne på stambokførers side. Alle føll som ønskes vist på NPA show og offisielle utstillinger må ha blitt registrert med NPA-nummer før påmelding til dette.

Oppfordrer alle til å sende inn eierskifter når ponnien bytter eier, slik at den står med korrekt eier i registeret. Det er krav om at alle ponnier og hester skal ha pass (rødt eller hvitt), dette gjelder også eldre ponnier/hester som ble født FØR regelen om at alle måtte ha pass! Se fremgangsmåte på stambokførers side og regelverk hos mattilsynet.

Link til veileder for forskrift om identifikasjon av dyr av hestefamilien hos mattilsynet.

Link til Forskrift om identifikasjon av dyr av hestefamilien hos mattilsynet.

 


Tips en venn om denne nyheten:
Fra: Til epost:
 
Show og utstiling
Pass og registrering
Nettbutikk
Søk i ponniregisterert
Ponnier til salgs
Vis stambøker
Kontakt oss
Logg på "Min side"
Brukernavn:
Passord:
 
Hva er "Min side"?
Motta nyheter på epost!
Din epost:

Våre samarbeidspartnere
Siden er copyright © beskyttet og tilhører Norsk Ponniavlsforening