Forsiden
Om NPA
- Styret
- Stambokfører
- Raserepresentanter
Stutterier
Show og utstilling
- Påmelding til utstilling
- Resultater
Hingstekatalogen
Søknader om
navnegodkjenning
Ponniregister (søk)
Statistikk
- Dyr pr. rase
- Bedekninger
- Lisensieringer
Bli medlem
Ponnipool
- Ponni søker rytter/kusk
- Rytter/kusk søker ponni
Ponniraser
- Avlsplan for ponnier
- Connemara
- Exmoor
- Dartmoor
- Gotlandsruss
- New Forest
- Shetland
- Sportsponni
- Welsh
NPA-regelverk
Medlemsblad
Lenker
Hyllestad Shetlandsponnishow 2023 12.09.2023
Skrevet av: Sandra Davidsen
2. september var det bare å pusse støvet av både ponnier og utstillingsklær for nå skulle det showes! En fin og lettskyet dag med temperaturer helt ideelt for en dag med mye springing og klargjøring. Som tidligere år var lokasjonen på idylliske Birkeland Camping, en kjekk plass å være for både to og firbente.

52 ponnier var påmeldt fordelt på 17 minier og 35 standard. I tillegg hadde vi 4 barn i rideklassen, 4 barn i mønstringsklasse og 3 deltakere i tømmekjøring.

Jane Barry hadde tatt den lange turen fra Scotland og med seg som skriver/meddommer hadde hun Kari Anne Indrebø. To damer som fungerte svært godt sammen og gjorde en god jobb for at dagen skulle gli og være effektiv.

Jane dømmer klasser rundt om i hele verden og ser tusenvis av ponnier hvert år og kunne fortelle at mye av det hun så i Hyllestad var av verdensklasse.. Det er hyggelig å høre og viser at norsk avl er særdeles god!!

Dagen startet med bruksklasser og jeg må si at jeg blir like imponert hvert år over de unge håpefulle som lyser opp inne i ringen sammen med sine ponnier. Det er tydelig å se at de har øvd og at mye tid har gått med til strigling og stell av utstyr før den store dagen.

I år var det Ingeborg Nordahl Sognnes 7år med ponnien sin Lucky Pepita som trakk det lengste strået sammenlagt og fikk med seg den store fine vandrepokalen for beste bruksponni hjem.

Beste føll ble standard hingsten Revheims Golden Archie som hadde fantastisk gode bevegelser og en sterk og godt utviklet kropp! Reserve beste føll ble mini hingsten Bergli Ditto.

Archie er etter hingsten Kinkel Gordon og er moderlivs import fra Shetland siden moren til Archie, Stepley Tawney Owl, ble kjøpt under Hyllestadshow i 2022 og nå et år senere sto et utmerket resultat her i ringen, det kaller jeg et godt valg og god planlegging. Det blir spennende å følge utviklingen på denne røde hingsten videre med slike blodslinjer! Alle føllene som deltok fikk gull og hadde god kvalitet!

Junior Champion ble 3-års hoppa Sævelunds Filska og Res. Junior Champion ble Frøya frå Fjorden. Det var egen miniring og egen standardring. D.v.s. at det kåres egen mini champion og reserve mini champion. Det samme gjøres i standardringen. Til slutt møtes disse 4 i en overall ring championship finale.

De fire som kom i overall Championat var Ejstrups Pita, Bergli Holy, Seva Rumba Lady og Bergli Surprice. Her klarte vakre Seva Rumba ta gjeveste tittel, mens den super flotte flekkete standard hoppen fra danmark, Ejstrup Pita sto som en god reserve. Fullstendig resultatliste finner du i linken nederst.

I kiosken hadde Kim Ronny Nygård tatt turen sammen med kona. De serverte nydelig thaimat, pølse med brød, kaffe, brus og søtsaker. Det var så godt at undertegnede måtte forsyne seg 2 ganger..

Målfrid Garvik og Arvid Reiersen kom med en god ide om å prøve ut Agility, og ville stå for organiseringen av dette. Agility er en øvelse hvor man skal gjennom flere hinder som flytte flagg, balansere, mønstres gjennom slalåm kjegler etc. Folk sto i kø for å prøve dette, snakk om suksess!! Det var et team som utmerket seg og stakk av med en overlegen seier og det var Thomas Nyrønning med mini hoppa Nystuens Iris. Her var det god connection og mye trening som var lagt ned, gøy å se! Vi håper Målfrid og Arvid vil gjøre dette til en tradisjon også får vi diskutere litt om det skal deles inn i mini og standard klasser og evt. barn og voksne. Veldig moro at så mange viste interesse for dette som handler om samspill mellom hest og mønstrer.

I tradisjon tro er det mat og fest på kvelden, men i år var festen lagt til låven på Birkeland som ligger 2 minutters gange fra campingen/showground. Her var det leid inn kokk som grillet for oss og vi kunne kjøpe både hamburger, pølse og grill tallerken med kortreise råvarer. Ordføreren var som alltid på plass og viser at dette er et viktig arrangement for bygda. Det ble høytidelig delt ut vandrepokaler til alle championatene og spesialtittlene.

Dette var åpent for alle. Naboer og bygdefolk møtte opp og hadde det sosialt sammen med ponnigjengen. Så kjekt at man kan gjøre det slik!

Det var et stemningsfullt lokale som satte prikken over i`en på en nydelig dag. Det var selvfølgelig diskolys, Eurovision og gamle slagere på høyttaleren som fikk de fleste opp på gulvet for å kjenne på rocke/sving foten til de sene nattetimer.

Hyllestad Shetlandsponni Show har også gjennom vinteren fått utarbeidet sin egen logo og det var i forkant av showet mulighet for å bestille seg både genser og t-skjorter, veldig flott!

Nå lever vi igjen på minnene fra Hyllestad og venter en lang vinter på hver våre kanter, men jeg gleder meg allerede til Hyllestad Shetlandsponnishow i 2024, vi sees der godtfolk!

 

På vegne av komitéen –

Birgitte Kjelsvik

Fullstendig resultatliste kan sees her.

   Rideklasse med leier. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

   Mønstringsklasse for barn. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

   Beste bruksponni Lucky Pepita NPA 9354 med rytter Ingeborg Nordahl Sognnes og Reserve beste bruksponni Stall Røeds Jo-Ela NPA 7543 med rytter Marie Nordahl Sognnes.             Foto: Ina Sognnes

  Stemningsbilde føllchampionat. Foto: Birgitte Kjelsvik.

  Beste føll Revheims Golden Archie NPA 10684. Foto: Torill Revheim.

  Unghestchampion Sævelunds Filska NPA 9913 og Reserve unghestchampion Frøya frå Fjorden NPA 10476. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

   Reserve unghestchampion Frøya frå Fjorden NPA 10476. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

  Unghestchampion Sævelunds Filska NPA 9913. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

  Deltagere på Agility, populær aktivitet på showet. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

                                                 Ponnier i kve på showet. Foto: Birgitte Kjelsvik.

   Beste hingst Stow Viscount NPA 9857. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

   Best in show Seva Rumba Lady NPA 10175. Foto: Målfrid Garvik.

   Best in show Seva Rumba Lady NPA 10175 med dommer Jane Barry. Foto: Målfrid Garvik.

   Låvefest, dommer Jane Barry holder tale. Foto: Kai Roger Gjelsvik.

   Stemningsbilde låvefest. Foto: Birgitte Kjelsvik.

  Stemningsbilde låvefest. Foto: Birgitte Kjelsvik.


Tips en venn om denne nyheten:
Fra: Til epost:
 
Show og utstiling
Pass og registrering
Nettbutikk
Søk i ponniregisterert
Ponnier til salgs
Vis stambøker
Kontakt oss
Logg på "Min side"
Brukernavn:
Passord:
 
Hva er "Min side"?
Motta nyheter på epost!
Din epost:

Våre samarbeidspartnere
Siden er copyright © beskyttet og tilhører Norsk Ponniavlsforening