Forsiden
Om NPA
- Styret
- Stambokfører
- Raserepresentanter
Stutterier
Show og utstilling
- Påmelding til utstilling
- Resultater
Hingstekatalogen
Søknader om
navnegodkjenning
Ponniregister (søk)
Statistikk
- Dyr pr. rase
- Bedekninger
- Lisensieringer
Bli medlem
Ponnipool
- Ponni søker rytter/kusk
- Rytter/kusk søker ponni
Ponniraser
- Avlsplan for ponnier
- Connemara
- Exmoor
- Dartmoor
- Gotlandsruss
- New Forest
- Shetland
- Sportsponni
- Welsh
NPA-regelverk
Medlemsblad
Lenker
Innstramning om krav til hestepass for føll som reiser som føll ved foten 10.05.2018
Skrevet av: HS
EU Kommisjonen har kommet med en avklaring om tolkning av bestemmelsene for identifikasjon av hestedyr ved reiser mellom EØS-land. Hestepassforordningen, som er gjennomført i forskrift om identifikasjon av hestedyr, gir et unntak som gjør at ikke avvendt føll («føll ved foten») kan flyttes sammen med hoppa uten at føllet har eget hestepass (artikkel 23, punkt 2), bokstav c)). EU Kommisjonen har presisert at dette unntaket kun gjelder nasjonale forflytninger og ikke reiser mellom EØS-land.

Dette betyr at alle hester som flyttes til/fra et annet EØS land må være identifisert med hestepass, uansett alder og uavhengig av om føllet reiser som «føll ved foten».

I tillegg skal fortsatt alle hester som flyttes til/fra et annet EØS-land ledsages av en helseattest. Dersom føllet reiser som «føll ved foten» kan hoppe og føll føres på samme helseattest dersom de utgjør en forsendelse. Unntaket fra kravet om helseattest for konkurransehest som flyttes mellom Norge, Sverige, Danmark og Finland ihht. Nordisk avtale om forenklet grensepassering gjelder fortsatt.

Dette medfører at både føll og hoppe må ha hestepass når hopper med føll ved foten reiser til annet EØS-land for bedekning i føllbrunsten.

Denne informasjonen er videreformidlet til alle Mattilsynets avdelinger og Tolletaten. Svenske og danske myndigheter er iferd med å gjennomføre de samme endringene i henhold til avklaringen fra EU Kommisjonen.

Vi ber om at denne informasjonen videreformidles til aktuelle hesteeiere slik at vi unngår problemer ved grensepassering.

Ved spørsmål om saken, vennligst kontakt Solfrid Åmdal.


Tips en venn om denne nyheten:
Fra: Til epost:
 
Show og utstiling
Pass og registrering
Nettbutikk
Søk i ponniregisterert
Ponnier til salgs
Vis stambøker
Kontakt oss
Logg på "Min side"
Brukernavn:
Passord:
 
Hva er "Min side"?
Motta nyheter på epost!
Din epost:

Våre samarbeidspartnere
Siden er copyright © beskyttet og tilhører Norsk Ponniavlsforening